RCA IEFTIN

 

 

Pentru ca polita RCA sa fie incheiata valabil datele completate pe site trebuie sa coincida cu datele din certificatul auto.

 

Asigurarea se face numai pe numele proprietarului din certificat. 

 

Utilizator poate fi orice persoana are acordul proprietarului.

 

Nu se trece utilizator in polita RCA decat daca apare si in certificat.Se pot trece unul sau mai mulți soferi.

 

In cazul schimbarii proprietarului asigurarea RCA se face pe numele noului proprietar.

 

In situatia in care proprietarul a decedat autovehiculul trebuie înmatriculat/înregistrat si asigurat pe numele noului proprietar. Nu se reinnoieste polita RCA pe numele proprietarului decedat.

 

Toate acestea sunt conditii obligatorii pentru ca polita d-voastra RCA sa fie valabil incheiata si sa produca efecte.

 

 

Asigurarea RCA este acea polita de asigurare prin care victimele unui accident auto, produs din vina conducătorului auto asigurat, primesc despăgubiri pentru daunele materiale și/sau decesul ori vătămările corporale suferite.

 

Societatile de asigurare acordă despăgubiri pentru prejudiciile produse prin accidente de vehicule, de care asiguratii răspund delictual fată de terte persoane. Nu intră sub incidenta asigurării răspunderea decurgând din executarea unui contract de transport de bunuri efectuat cu titlu oneros.

 

Contractul acoperă răspunderea civilă delictuală a proprietarului sau a utilizatorului unui vehicul pentru prejudiciile produse unei terte părti prin intermediul vehiculului.

 

Puteți încheia o polita de asigurare RCA cu una din societățile de asigurare autorizate în acest sens. Contractele au o valabilitate de 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 sau 12 luni pentru vehiculele înmatriculate ori înregistrate în România, pe perioada de valabilitate a autorizatiei provizorii de circulatie, pentru vehiculele care se înmatriculează sau se înregistrează provizoriu, după caz, dar nu mai mult de 60 de zile.

 

Deasemenea, se mai pot incheia polite RCA pe perioada înmatriculării/înregistrării temporare, dar nu mai mult de 12 luni sau pe o perioadă de maximum 30 de zile de la data dobândirii proprietătii, dovedită cu documente justificative, pentru vehicule înmatriculate/înregistrate în alte state membre, pentru care se solicită asigurarea în vederea înmatriculării/înregistrării în România. Pentru autovehiculele înmatriculate/înregistrate în state terte pentru care se solicită asigurarea în vederea înmatriculării/înregistrării în România contractele se pot incheia pe perioade de câte o lună, dar nu mai mult de 3 luni.

 

Răspunderea asigurătorului RCA începe:

       ·   din ziua următoare celei în care expiră valabilitatea poliței de asigurare anterioare, pentru asigurarile incheiate cel mai târziu în ultima zi de valabilitate a acestora;

       ·   din ziua următoare celei în care s-a încheiat documentul de asigurare, pentru persoanele care nu aveau o asigurare obligatorie RCA valabilă la momentul încheierii asigurării;

       ·   din momentul eliberării documentului de asigurare, dar nu mai devreme de data intrării în vigoare a autorizației provizorii de circulație sau a înmatriculării/înregistrării vehiculului, pentru vehiculele  care urmează să fie înmatriculate/înregistrate.

 

 

Răspunderea asigurătorului RCA încetează:

       ·   la ora 24 a ultimei zile înscrise pe poliță, deci aveți în vedere faptul că polița de asigurare trebuie reînnoită la expirare, prin plata primei aferente perioadei următoare pentru care optați. În caz contrar, retineți faptul că deveniți neasigurat, iar dacă produceți un accident în perioada în care asigurarea RCA și-a pierdut valabilitatea sunteți direct răspunzător pentru consecințele legale și materiale produse;

       ·   pentru vehiculele pentru care se transmite dreptul de proprietate noului proprietar în perioada de asigurare ca urmare a încetării contractelor de leasing, asigurările obligatorii RCA rămân în vigoare până la expirarea perioadei de valabilitate înscrise în documentele de asigurare, fără modificarea primei de asigurare, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:

       -  noii proprietari sunt utilizatorii prevăzuți în documentele   de asigurare; și

       - asigurătorul a încasat integral prima de asigurare aferentă perioadei de valabilitate.

 

 

Sunt foarte multe site-uri care pretind ca au cel mai ieftin RCA, reduceri 10%, 15%, 90% la polita RCA, asigurari auto la cel mai bun pret. Odata gasit cel mai bun si cel mai ieftin RCA mai conteaza foarte mult si calitatea serviciilor furnizorului, experienta in domeniu, portofoliul de clienti administrat. 

Va invitam sa calculati direct cat costa asigurarea d-voastra si sa alegeti singuri cel mai ieftin RCA:

 

 

 

 

 

 

RCA ASTRA, RCA OMNIASIG, RCA BCR, RCA CARPATICA, RCA EUROINS, RCA ASIGURARI, RCA IEFTIN, RCA ASIGURARE, RCA IEFTIN, CEL MAI IEFTIN RCA, RCA 2012, RCA CALCULATOR, ASIGURARI, ASIGURARE RCA, RCA AUTO, RCA IEFTIN, RCA

 

RCA IEFTIN * RCA IEFTIN * RCA IEFTIN * RCA IEFTIN* RCA IEFTIN * RCA IEFTIN * RCA IEFTIN* RCA IEFTIN * RCA IEFTIN* RCA IEFTIN* RCA IEFTIN* RCA IEFTIN* RCA IEFTIN* RCA IEFTIN

 

rca ieftin, ieftin, asigurare, casco,  asigurari auto, bacau, gratuit, rca, asigurarea locuintei, bacau