CONSTATUL AMIABIL

Formularul de constat amiabil se foloseste doar in cazul accidentelor in care au fost implicate doua vehicule si nu au rezultat vatamari de persoane pentru evenimente rutiere ulterioare datei de 01 iulie 2009.

Scopul urmarit prin completarea acestui formular este de a lua o declaratie fiecarui sofer implicat in legatura cu imprejurarile in care s-a produs accidentul pentru a se putea stabili vinovatia partilor.

 

FOARTE IMPORTANT ! Luati datele tuturor martorilor inainte ca acestia sa plece si completati aceste date la punctul 5 din formularul de constat amiabil.

 

Formularul are trei pagini. Prima pagina este originalul constatului ce trebuie completata. A doua pagina este copia constatului amiabil pe care se autoimprima datele inscrise pe original. Completati constatul amiabil utilizand un pix pentru o mai buna vizibilitate a copiei formularului. Cea de-a treia pagina cuprinde instructiunile de utilizare a constatului amiabil. Fiecare sofer implicat completeaza fie partea galbena fie partea albastra din formular cu datele din polita de asigurare RCA si permisul de conducere.

Dupa ce completeaza fiecare sofer partea lui din formularul de constat amiabil se verifica datele completate cu polita RCA si permisul de conducere a d-voastra dar si a celuilalt sofer pentru a va asigura ca sunt conforme cu realitatea. Dupa acest pas ambele parti trebuie sa semneze constatul amiabil.