CASCO IEFTIN

Polita Casco este cea care acopera pagubele masinii tale spre deosebire de polita ta RCA care acopera pagubele provocate de tine celorlalti. Masina este conform statisticilor a doua investitie ca valoare din viata unui om. Ca orice valoare expusa atator pericole ea trebuie asigurata.

 

Cauzele si formele accidentelor auto sunt foarte variate. In oricare din aceste variante poti fi protejat printr-o polita Casco.

 

Principalele riscuri acoperite prin polita Casco sunt:

- Incendiu, explozie

- avarii accidentale. Chiar daca ai fost lovit de un vehicul neidentificat, chiar daca ai fost lovit de un autovehicul inmatriculat in strainatate,sau chiar daca ai fost vinovat de producerea accidentului, esti acoperit. 

- fenomene naturale.trăsnet, inundaţie, cutremur, prăbuşire sau alunecare de teren, greutatea stratului de zăpadă/gheaţă, avalanşă, fenomene atmosferice (ex.grindina);

- furtul

- vandalismul

- accidente persoane. Poti asigura si persoanele din autovehiculul tau prin polita Casco. Este la fel de important ca pe langa protectia masinii tale sa te gandesti si la protectia persoanelor pe care le transporti.

 

Casco e o polita la care nu pretul e cel mai important factor. E mult mai important sa stabilesti dinainte factorii ce vor sta la baza alegerii tale. Conteaza foarte mult service-ul unde doresti sa repari masina. Acel service colaboreaza doar cu o parte din societatile de asigurare autorizate sa faca polite Casco. E bine sa te interesezi dinainte de a incheia polita cu ce societati colaboreaza service-ul tau.

 

Deasemenea e important sa stabilesti unde vei folosi masina. In cazul in care calatoresti des in strainatate poti opta pentru o polita Casco valabila si in tarile unde vrei sa mergi. Cei care calatoresc cu masina o data pe an in strainatate pot opta pentru o polita Casco valabila doar in Romania la care se poate face o extindere pentru calatorii in strainatate pe perioade scurte (5-30 zile). Sunt societati care ofera aceasta extindere gratuit cu conditia ca si polita RCA sa fie incheiata la aceeasi societate. E important sa ne comunici nevoile tale pentru ca polita ta Casco sa fie corect incheiata si sa corespunda acestor nevoi.

 

Fransiza e un alt factor de reducere al primei de asigurare. O fransiza de 100 Euro la daune partiale reprezinta partea din dauna ce o suporta clientul. Adica din valoarea fiecarei daune deschise o suta de euro o suporta clientul. Aceasta fransiza e doar un instrument de reducere a primei. Cei care doresc eliminarea acestei fransize platesc minim 125-150 Eur in plus. Pe scurt doar daca acel client produce mai mult de doua daune intr-un an e rentabila plata primei suplimentare pentru eliminarea fransizei. Pentru marea majoritate a clientilor care produc maxim o dauna intr-un an e mult mai convenabila varianta cu fransiza de 100 Eur.

 

Avariile produse autoturismului pot fi partiale sau totale. Avariile partiale sunt acele avarii care au ca solutie repararea partilor deteriorate în urma unui eveniment asigurat prin înlocuirea partilor distruse si/sau care nu se mai pot repara, în cazul în care repararea este mai costisitoare decât înlocuirea.Avaria totala presupune ca reparatia masinii depaseste 80% din valoarea ei .


Prima de asigurare reprezinta pretul pe care il platim pentru asigurare si  se calculeaza ca procent din suma asigurata a autoturismului. Suma asigurata reprezinta valoarea la care este asigurat autovehiculul si se calculeaza pornind de la valoarea de nou a autoturismului din care se scade uzura. Valoarea de nou se determina conform cataloagelor (Schwacke, Apia) sau preturilor din factura de nou (daca exista)  la data încheierii asigurarii. Uzura se calculeaza conform standardelor de uzura ale societatilor de asigurare. La suma asigurata a autovehiculului se adauga valorile dotarilor suplimentare altele decât cele din fabrica - radiocasetofon, CD, accesorii de telefonie mobila, elemente de tunning, jante etc., precum si alte eventuale îmbunatatiri montate ulterior achizitiei si existente la data încheierii politei.

 

Trimite-ne datele din formularul Casco si noi iti vom gasi cea mai buna oferta in functie de preferintele si nevoile tale: