ASIGURARI RASPUNDERI CIVILE

Asigurarea de raspundere civila legala acopera raspunderea civila reglementata prin Codul Civil si sintetizeaza principiul raspunderii civile pentru faptele cauzatoare de prejudicii.
Asigurarea de raspundere civila legala are caracter general si de drept comun si se bazeaza pe obligatia de a repara prejudiciul, obligatie ce decurge din dispozitiile Codului Civil.

 

Ea poate imbraca mai multe forme, cele mai intalnite fiind raspunderea civila profesionala (ex. cadre medicale - malpraxis, avocati, notari, arhitecti, proiectanti, manageri etc.) , raspunderea producatorului, raspunderea proprietarului fata de chirias, raspunderea transportatorului pentru pagube produse calatorilor, raspunderea civila a angajatorului.

 

Prin asigurarea de raspundere civila se asigura riscul pe care il reprezinta prejudicierea patrimoniului Asiguratului din cauza producerii unor prejudicii tertelor persoane din culpa proprie, din culpa altor persoane pentru care acesta este obligat sa raspunda potrivit legii ori cauzate de lucruri si animale aflate in paza judiciara a Asiguratului sau de ruina edificiului.

 

Trimite-ne datele din formularul de mai jos si noi iti vom gasi cea mai buna oferta in functie de preferintele si nevoile tale: